Sommerferie i Sydfrankrig

I år gik turen til Sydfrankrig med campingvognen. Vi startede lørdag morgen kl 4.00, og var installeret på en ganske fortrinlig plads søndag kl 12.30. Turen derned forløb over alle forventninger, børnene klarede den lange køretur uden problemer på trods af vi kun havde “old school” underholdning med til dem.

Turen sydpå var valgt da børnene (og moren) havde ønsket varme og sandstrand i år. Og varme fik de! Da vi nåede Sydtyskland var temperaturen allerede oppe på 28-29 grader, så da vi stoppede til en pause og de steg ud i  varmen fra bilens komfortable klima mente de at nu kunne vi godt stoppe når vi fandt noget vand til at bade i. Vi havde, ganske som vi plejer, ikke planlagt eller reserveret turen derned men lod vejr og temperament  råde.

Pladsen vi indlogerede os på lå på Marseillan Plage nær Agde, og var den eneste plads som far havde kigget på som vi IKKE ville ind på, da den lugtede for meget af tivoliplads. Men den overraskede positivt; der var underholdning hver aften, der dog sluttede i ordentlig tid så man kunne nyde aftenroen når børnene var gået til køjs. Pladsen og toiletforholdene var meget pæne og velholdte. Selvfølgelig var der som på de fleste andre pladser nogen som ikke ønsker at rydde op efter sig selv både her og der, men personalet var løbende igang med rengøring. Vi blev desuden meget positivt overrasket over den store imødekommenhed og engelskkundskab der var, både på pladsen og i området/regionen. Fordommen om franskmænd der nægter at tale andet end fransk og ellers bare er arrogante, holder bestemt ikke stik mere. Vi oplevede kun hjælpsomme og rare lokale, som gjorde alt i deres magt for at gøre sig forståelige på engelsk.

De 3 uger vi var afsted fik børn og mor i den grad stillet deres behov for varme og sandstrand, temperaturene sneg sig dagligt over de 34-35 grader, så dagsindtaget af is skulle selvfølgelig dækkes grundigt.

Under ferien så vi utrolig mange lokale seværdigheder, og igen er børnene eksemplariske at have med på tur. De har heldigvis arvet deres forældres interesse for at se og opleve nye og spændende ting, og ikke mindst historiske ting. En af de største ting vi så på turen er middelalderborgen i Carcasonne, hvor der er en hel gammel landsby inden for murene.

Selvfølgelig skulle vi også se fængslet på vulkanøen ud for Agde, som mor og far havde set for 10 år siden. Så turbåden blev fundet og betalt, og vi sejlede afsted. Hvad de ikke havde fortalt da vi købte billet, var at fængslet havde været afspærret i årevis pga nedstyrtningsfare, så vi tilbragte 2 timer på 15 meter strand ude på øen foran fængslet mens ungerne soppede efter muslingeskaller. Vi var heldigvis ikke de eneste der havde forventet lidt mere oplevelse, så der var andre der ligesom os bare slog tiden ihjel indtil båden hentede os igen.

Hjemturen gik også dejlig problemfrit. Dog stoppede vi for en overnatning syd for Køln. Så næste morgen mens ungerne stadig boblede stoppede farmor og farfar ind på rasthof´en til os. De var på vej sydover og havde overnattet 10 km nord for os. Der var stor gensynsglæde for alle, og ungerne kunne næsten ikke fatte at vi skulle spise morgenmad med farmor og farfar helt nede i Tyskland på en rasthof, og da slet ikke at de var på vej ned til hvor vi lige havde været i 3 uger.

Trafikken ned og hjem havde vi været utroligt heldige med. Trods gennemkørsel i Lyon havde vi på intet tidspunkt holdt i kø i mere end 3 kvarter. Men det held skulle selvfølgelig vende. Og kun 50 km fra Danmark. Broen over Kielerkanalen var blev halvvejs spærret af pga hastevejarbejde da den var så nedslidt, og det kostede os næsten 4,5 times stop og køre kø. Det lyder næsten som løgn, men heller ikke det kunne bringe børnenes sind i kog. Det eneste der plagede var at vi snart trængte til et toiletbesøg. Så som sagt, så gjort. Ved næste raststätte efter at køkørslen var overstået, standsede vi for at klare sagerne. Her faldt far i snak med et tysk ægtepar, som mere eller mindre havde kørt/holdt ved siden af os i køen. De havde været meget imponeret over vores børns tålmodighed, og den blev bestem ikke mindre da far fortalte dem at vi havde været undervejs i snart 2 døgn.

Da vi var blevet kraftigt forsinket valgte vi at lave et ekstra stop inden vi var hjemme, så vi ikke skulle til at pakke ud kl 2 om natten for kunne putte børn. Vi stoppede derfor på den udemærkede rasthof på Scandinavian Park i Flensborg. Det betød at vi næste morgen kunne stå veludhvilede op, få en stor brunch på restauranten og lige handle lidt “småting” vi manglede hjemme. Derefter gik turen de sidste 3 timer, og kl 14 stod vi atter i indkørslen.

Det var som altid en skøn tur, og venter vi bare på at vi kan få trillet en tur igen. Omend så bare for en weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *