Jochumsen

Påskeferie 2020

Vi kørte onsdag d. 8. april, mod det jyske. På grund af alt det her med coronavirus, havde vi ikke rigtig nogen plan. Far havde fundet en hyggelig stellplatz, ud til vadehavet. Det blev dog lidt sent, så vi var nød til at finde et sted at spise, inden vi kom frem.
Aksel kiggede på Maps og fandt et hyggeligt sted, ud til en sø¸, som lå lige på vejen. Da klokken var cirka 9, kom vi frem. Aksel og far fik hurtigt vognen på plads.

Dagen efter sov vi længe. Til morgenmad fik vi et franskbrød, mor havde købt dagen før. Efter morgenmaden slappede vi lidt, inden vi kørte videre. Vi kørte langs den jyske vestkyst. Det var virkelig smukt. Efter et par timers kørsel, kom vi frem til Hvide Sande. Der købte vi en kage, som vi tog med os. Vi spiste den da vi kom frem til hospitalsbunkeren. Der efter kørte vi til den næste stellplatz. Den hed Høfte-Q. Det blæste en halv pelikan. Aksel skulle selvfølgelig ned og gå på molen, men da han kom der ned slog der en bølge ind på siden af molen, så han blev rimelig våd. Til aftensmad fik vi fars jägergryde, dog syntes vi andre at der var lidt for meget karry i, men far insisterede på at der ikke kan komme for meget karry i.  Efter maden spillede vi kort, og spiste noget slik.

Inden vi kørte på camping havde far købt en brødrister til gas. Den skulle prøves denne morgen. Den var udemærket. Derefter kørte vi mod en campingplads. På vej i bilen, facetimede Aksel og Karoline med farmor og farfar. Det havde vi gjort næsten hver dag. Undervejs på turen kørte far os forbi Thyborøn, hvor vi så nogle bunkers. Der var også anlagt en mindespark, for Slaget ved Jylland. Derefter kørte vi til campingpladsen. Mille havde alle dagene været rigtig god til at køre bil. Campingpladsen hed Svinkløv camping. Vi var næsten de eneste udover fastliggerne. Mille kom straks ud i en snor. Til aftensmad grillede vi pølser.

Dagen startede tidligt, eller det var det i hvert fald for Aksel og Karoline.  Mille havde nemlig lavet en pølse i bakken. Til morgen fik vi overraskende god bakeoff og kedelige tebirkes. Karoline havde i mange år ønsket sig at komme til Skagen, så det gjorde vi den dag. Da vi kom der op lå der et par bunkers, vi kiggede på, inden vi gik ud på Grenen. Da vi kom der ud ville Karoline ikke engang gå ud i vandet. Derfor gik vi tilbage til bilen. Vi var blevet godt våde, for det regnede lidt.

Karoline havde også ønsket sig en dag på pladens hvor vi kunne slappe, og Aksel ville gerne ud og gå en tur. Så det blev en gåtur. Vi gik op og så den bunker der lå på pladsen, og så en gammel kilde. Vi gik cirka 6,5 kilometer. På vejen kom vi forbi Svinkløv badehotel, og Aksel kom til at træde på en Hugorm.

I dag havde far fødselsdag, så han blev vækket klokken 7, med sang. Til morgenmaden pakkede han gaver op. Vi besluttede os for at køre ud til Hanstholm. Der så vi masser af bunkers og Aksel fandt et patronhylster. Det fandt han senere ud af, var et dansk patronhylster, fra 2018. Vi var også nede i den bunker, hvor de har optaget Olsenbanden. Den var kæmpe stor. Det var spændende fordi man stadig kunne se at der havde boet nogen. På vejen hjem kørte vi forbi Vigså, som er der hvor der ligger en masse bunkers ude i vandet.

I dag skulle vi desværre hjem. Mille var rigtig god det meste af vejen. Hun var blevet plaseret i bagagerummet, for at børnene havde mere plads på bagsædet. Men pludselig begyndte hun at brokke sig, rigtig meget endda. Så meget at vi var nød til at holde ind. Hun havde væltet sin kasse, så der ikke noget at sig til at hun brokkede sig.