Citronmåne opskrift

Efter som vi ikke kunne finde en opskrift på den helt rigtige citronmåne med både kagecreme og mørdej har vi selv lavet en.

Mørdej

  • 200 g hvedemel
  • 75 g blødt smør
  • 50 g flormelis
  • 1/2 sammenpisket æg

Kagecreme

  • 2 æggeblommer
  • 1 1/2 spsk majsstivelse
  • 2 dl sødmælk
  • 2 tsk vaniljesukker/ en halv vaniljestang
  • 3 spsk sukker

Citronkage dej

  • 75 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 70 g marcipan
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • saft og skal fra 1 citron

Glasur

  • 100 g flormelis
  • saft fra 1 halv citron
  • lidt gul farve

Fremgangsmåde

Mørdej: Ælt alle ingredienserne sammen og sæt den en 1/2 time på køl.

Kagecreme: Pisk sukker, vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse sammen til der ikke længere er klumper. Tilsæt mælken og pisk videre. Kog det op ved middel varme under piskning til det bliver tykt. Stil det på køl.

Citronkage dej: Tænd ovnen på 175˚ varmluft. Pisk smør og sukker sammen. Pisk et æg i af gangen. Hak marcipanen i små stykker og tilsæt. Rør hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i dejen. Tilsæt skal og saft fra 1 citron evt. saft fra 1 1/2 citron. Beklæd bunden af en springform med bagepapir.

Sammenlægning: Rul mørdejen ud og beklæd indersiden at springformen med den. Lad den gå cirka 3 cm op af siderne. Put cirka 1/3 af citronkage dejen oven på mørdejen. Læg derefter små klatter at kagecremen oven på. Fordel resten af citronkage dejen oven på cremen. Bag den cirka 30 min. Midt i ovnen.

Glasur: Bland alle ingredienserne sammen. Hvis glasuren er lidt for tynd tilsæt lidt mere flormelis. Fordel glasuren på den afkølede kage.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *